Wednesday, April 11, 2012

Cara download video...

Annyeonghaseyo...

Hari ney tetibe rajin pulak nak wat kelas tutor pasal download video. sebab kebanyakan member2 aku tak taw nak download camne. Actually banyak cara nak download video. tapi yg aku taw cuma 2 cara jer. nak follow, sila kan...

CARA 1 - dari youtube...

Kalau nak download video dari youtube, lagi senang kalau laptop/komputer korang de Real player. nanti button download akan keluar dari video yg korang nak tu...


Tekan jer button tu. kan senang. walaupun de orang cakap guna real player takde klas, de aku kesah.. asal kan dapat download video yg aku nak...

Sesetengah video kat youtube kadang2 tak boleh download gune real player. so, try gune cara yg ke-2 ney...

CARA 2 - dari dailymotion...

Kalau nak download dari dailymotion, tak boleh guna cara atas tu walaupun button tu keluar dari video. kalau guna jugak, die download sekejap jer. tak habes download. punye la bengang kan kalau download tak habes. so, cara alternative nyer, convert video tu kepada mp4. acane? haa.. camney lerr...

Mula2 copy link video tu dari dailymotion...


Paste kan link yg korang copy tadi kat 'Or enter URL of the file you want to convert to MP4:'...


Pastu tekan enter. tunggu la sampai die berjaya convert. tapi amek masa gak la, dalam beberapa minit. tunggu jer la...


Kalau sesape yg nak download citer especially Running Man tu, kena download gune cara yg ke-2. kalau rase malas suruh jer member yg download kan. macam member aku. aku la tukang download running man episod terbaru untuk diorang. setiap minggu asyik tanyer jer, "Fatt. da download running man???"
Demi member aku, aku sanggup berkorban apa saja. chewahh...

Da abes da kelas tutor hari ney...
Annyeong...

n_n

Da baca? SiLa Komen... SiLa LiKe... SiLa foLLow...

7 comments:

Musume Chiyoko said...

wah!!!!!!!!! Thanks sebab gitau care :D

Ikha Shiro Chan said...

oh....Gomawoyo.. dah lama dah cari nie...btw gomawo chingu

Ma Sowm said...

bro, mintak link running man tuh.. nak tengok dr ep1 laa.. huhu..

fatt kiraa said...
This comment has been removed by the author.
fatt kiraa said...

http://southkoreaaddict.blogspot.com/2011/06/running-man.html

http://www.kshownow.net/search/label/Runningman

hani said...

download running man memang lambat ke?

fatt kiraa said...

hani >> tgok pd kelajuan internet... hehehe xp

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@2011-2014 Segala yg tertulis hasil titik peluh FattKiraa